Antena 3 CNN Externe Spaniolilor le-a ajuns cuţitul la os. Ce au ajuns să facă după decenii de prosperitate. Şi românii de acolo vor fi afectaţi

Spaniolilor le-a ajuns cuţitul la os. Ce au ajuns să facă după decenii de prosperitate. Şi românii de acolo vor fi afectaţi

Spaniolilor le-a ajuns cuţitul la os. Ce au ajuns să facă după decenii de prosperitate. Şi românii de acolo vor fi afectaţi
de O.P.    |    27 Sep 2012   •   06:16
Mii de manifestanţi au înconjurat, din nou, clădirea Parlamentului spaniol, a doua zi după protestele violente în care peste 60 de oameni au fost răniţi. Poliţia a recurs din nou la focuri de avertisment pentru a-i dispersa pe cei mai mânioşi demonstranţi. Guvernul urmează să prezinte, astăzi, proiectul de buget pe anul viitor, care prevede noi economii de 39 de miliarde de euro.

Parlamentarii spanioli au fost întâmpinaţi cu fluierături şi lozinci ostile la Congresul Deputaţilor, rămas, în continuare, o cetate fortificată şi apărată de sute de poliţişti. Manifestanţii şi-au proclamat refuzul faţă de reducerea continuă a cheltuielilor bugetare care urmează să fie aprobată de parlament.


 Spre deosebire de ziua precedentă, manifestaţia a fost, în general, paşnică, dar nu au lipsit nici momentele tensionate.


Seara, însă, poliţiştii au deschis, din nou, focul pentru a-i împrăştia pe ultimii demonstranţi, dar numai cu gloanţe oarbe şi nu cu muniţie de cauciuc.

După confruntările de marţi, în care au fost răniţi şi 27 de poliţişti, forţele de ordine au fost acuzate că s-au comportat, fără justificare, prea agresiv. Şi ieri au fost reţinuţi câţiva manifestanţi, în ciuda protestelor lor.

Spaniolii sunt aduşi la disperare de efectele crizei, agravate şi de măsurile severe de austeritate impuse de guvern, cu scopul de a face ordine în finanţele ţării. Şomajul a atins un nivel record, mulţi din cei care au, totuşi, o slujbă sunt mai prost plătiţi iar TVA şi alte impozite au crescut.

Analiştii observă că, după zeci de ani, spaniolii se învaţă din nou să-şi repare maşinile în loc să cumpere unele noi şi nu mai au nicio reţinere să se îmbrace de la second hand.


×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close