Antena 3 CNN Externe După ce au jefuit banca, spărgătorii au legat ostaticii pe plafonul mașinii cu care au fugit

După ce au jefuit banca, spărgătorii au legat ostaticii pe plafonul mașinii cu care au fugit

Un grup de bărbați înarmați au atacat 3 bănci din orașul Araçatuba, Brazilia, și au luat ostaticii pe care i-au legat pe plafonul mașinilor cu care au fugit.

După ce au jefuit banca, spărgătorii au legat ostaticii pe plafonul mașinii cu care au fugit
Sursa foto: Twitter/ maria zuppello
de Alexandra Ionescu    |    30 Aug 2021   •   14:53

Conform declarației poliției, cel puțin 3 persoane au fost ucise, printre care un suspect. Alți doi suspecți au fost arestați.

Se pare că mai mult de 50 de oameni au luat parte la jaf, blocând străzile cu mașini incendiate, și plasând dispozitive explozive prin tot orașul.

Mai mulți martori au auzit focuri de armă.

Jafurile la care participă multe persoane au devenit frecvente în ultimii ani. Spărgătorii folosesc oamenii ca scuturi pentru a nu fi împușcați de poliție. 

”Poliția nu poate interveni, nu poate ataca. Sunt prea multe vieți în joc”, a spus Dilador Borges, primarul orașului Araçatuba.

El a adăugat că nu știe dacă spărgătorii au eliberat ostaticii, dar forțele de securitate au recăpătat controlul orașului.

Școlile vor rămâne închise luni, iar primarul a făcut un apel către populație să nu-și părăsească locuințele pentru că nu se știe dacă au fost descoperite toate dispozitivele explozive de pe străzi.

Jafurile bine organizate fac parte din fenomenul socio-cultural brazilian "Cangaço", care a făcut furori între anii 1920 și 1930. Acest curent era îndreptat în principal, împotriva guvernului, și a fost romantizat devenind, în timp, o parte a folclorului local.

Potrivit expertului în securitate, Guaracy Mingardi, jafurile la scară mare au început să devină frecvente începând cu 2015. Țintele sunt băncile și firmele care depozitează și transportă bunuri de valoare.

 

×
Subiecte în articol: Brazilia banca jaf ostatic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close