Antena 3 CNN Externe Specialişti în ursuleţi: Cum sunt îngrijţi 14 panda de la o grădină zoologică din China

Specialişti în ursuleţi: Cum sunt îngrijţi 14 panda de la o grădină zoologică din China

Specialişti în ursuleţi: Cum sunt îngrijţi 14 panda de la o grădină zoologică din China
Sursa foto: Foto: desktoprating.com
10 Mai 2011   •   12:03

Ştiaţi că şi urşii Panda pot intra în depresie? Se întâmplă în special atunci când sunt mutaţi dintr-un loc în altul. Acum 3 ani, în China, aproape 70.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur. Dar oamenii nu au fost singurele victime ale mişcării tectonice. Au murit şi foarte multe animale. 14 pui de Panda Uriaş au reuşit să trăiască, dar a fost nevoie să fie mutaţi. Îngrijitorii s-au chinuit luni în şir să îi înveselească.

Cei 14 urşi panda nu împliniseră, încă, un an în momentul în care au fost mutaţi. N-au primit schimbarea cu bucurie. Erau neprietenoşi şi aveau obiceiul prost de a se căţăra în copaci şi de a refuza să mai coboare de acolo.

Specialiştii în ursuleţi au avut nevoie de toată răbdarea din lume pentru a fi acceptaţi de cei 14 panda. Iniţial, aceştia nu le permiteau să se apropie de ei, aşa că nimeni nu ştia dacă sunt sănătoşi.

Cu alimentaţia a fost o altă problemă, pentru că a fost nevoie să fie trecuţi pe alimentaţie artificială. La început, li s-a dat lapte praf, după care - treptat - au fost trecuţi la alimente solide.

Mişcarea le-a reuşit cu succes, dar s-au confruntat cu altă problemă. Ursuleţii erau cam leneşi şi exista riscul să se îngraşe prea mult, aşa că acum, zi de zi, sunt puşi la treabă. Fac antrenamente ore întregi, înconjuraţi de oameni care au o singură menire în viaţă: să-i menţină sănătoşi.

 

×
Subiecte în articol: China zoo
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close