Antena 3 CNN Externe Specialiştii ruşi au început ancheta în cazul prăbuşirii avionului Tupolev, în Moscova

Specialiştii ruşi au început ancheta în cazul prăbuşirii avionului Tupolev, în Moscova

Specialiştii ruşi au început ancheta în cazul prăbuşirii avionului Tupolev, în Moscova
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
30 Dec 2012   •   11:51

Specialişti din cadrul medicinei legale au început duminică identificarea celor patru membri ai echipajului morţi sâmbătă, în urma prăbuşirii la aterizare a unui avion de tip Tupolev-204, la marginea unei autostrăzi care trece pe lângă aeroportul Moscova-Vnukovo, relatează AFP.
   
Echipele de intervenţie au găsit sâmbătă seara cutia neagră a avionului companiei Red Wings, care aparţine magnatului Aleksandr Lebedev.
   
"Avionul a aterizat în zona de aterizare, dar, dintr-un motiv nedeterminat, nu a putut să se oprească pe pistă", a declarat pentru un post de televiziune Aleksandr Neradko, directorul Agenţiei Federale ruse pentru Transport Aerian.
   
Numărul limitat de victime se explică doar prin faptul că avionul, cu o capacitate de 210 locuri, era gol, la bord aflându-se doar opt membri ai echipajului care se întorceau în ţară după un zbor în Cehia.
   
Într-o înregistrare video realizată cu ajutorul unui telefon mobil, postată pe Internet, se pot vedea bucăţi mari din aeronavă intrând pe autostradă şi lovind maşini care se deplasează cu viteză, obligând şoferii să oprească.
   
Avionul s-a rupt în trei şi a antrenat închiderea temporară a autostrăzii Kiev şi Aeroportului Vnukovo - al treilea cel mai important aeroport de la Moscova, unde se află şi terminalul utilizat de Kremlin.
   
O sursă din domeniul securităţii a declarat că anchetatorii au îndepărtat ipotezele unor condiţii meteorologice dificile şi unei erori de pilotare, probleme tehnice ale avionului de tip Tu-204 fiind considerate cauza cea mai probabilă.

Proprietarul Red Wings, Aleksandr Lebedev, un critic dur la adresa Kremlinului şi proprietar al ziarelor britanice Evening Standard şi The Independent, a declarat că avionul a fost supus de curând unui control minuţios.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova rusi avion prabusire victime
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close