Speranţe pentru zona euro. Grecia, Portugalia, Italia şi Spania şi-au mărit exporturile

de N.B.    |    16 Noi 2012   •   13:19
Speranţe pentru zona euro. Grecia, Portugalia, Italia şi Spania şi-au mărit exporturile

Exporturile din Grecia şi Portugalia au crescut puternic în primele opt luni ale anului şi au contribuit substanţial la surplusul din import-export al zonei euro, dând speranţe pentru o revenire a ţărilor din sudul Europei, relatează Reuters.

Cele 17 ţări din cadrul uniunii monetare europene au postat un surplus de 9,8 miliarde de euro în luna septembrie, de cinci ori mai mare decât valoarea înregistrată în aceaşi lună anul trecut.

În ciuda recesiunii din Italia, Spania, Portugalia şi Grecia, toate ţările şi-au mărit exporturile în perioada ianuarie-august faţă de anul trecut, în timp ce importurile au scăzut.

Cifrele indică faptul că economiile celor patru ţări sunt în curs de reformare. După un deceniu de consum pe bani împrumutaţi, acestea au început să exporte din nou.

Exporturile din Grecia au crescut cu 11 procente, iar importurile au scăzut cu 13%. Portugalia şi-a sporit exporturile cu 10%, în timp ce importurile au fost reduse cu 5%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close