Antena 3 CNN Externe Spion Mossad arestat în Polonia, pentru asasinarea liderului Hamas

Spion Mossad arestat în Polonia, pentru asasinarea liderului Hamas

 Spion Mossad arestat în Polonia, pentru asasinarea liderului Hamas
14 Iun 2010   •   02:48

 

 

Israel a fost forţat să apere un presupus spion Mossad care a fost arestat în Polonia sub acuzaţia că a folosit un paşaport german în operaţiuna de ucidere a unui militant palestinian.

Uri Brodsky riscă extrădarea în Germania, care a trimis o înştiinţare că este căutat în legătură cu asasinarea unui oficial Hamas in Dubai.

Bărbatul a fost reţinut pe aeroportul Okecia din Varşovia pentru rolul său în uciderea lui Mahmoud al-Mabhouh, unul din fondatorii aripii militare a Hamas.

Mabhouh a fost găsit mort în camera sa de hotel din Dubai, în ianuarie, şi poliţia arăta că acesta a fost asasinat de agenţi Mossad, serviciul de spionaj al Israelului.

Israel a recunoscut că Brodsky, descris ca om de afaceri, este cetăţean israelian şi că primeşte asistenţă consulară. Ministerul de externe sublinia că primeşte acelaşi ajutor ca orice cetăţean, dar nu a comentat informaţiile că încearcă să oprească procedurile de extrădare.

Miniştrii cer predarea lui Brodsky Israelului, în loc să fie extrădat, iar dacă există o plângere legală contra sa, aceştia arătau că Israelul are prodecuri legale de o mare credibilitate şi ar putea fi judecat acasă.

Autorităţile germane doresc extrădarea lui Brodsky din Polonia pentru un paşaport german falsificat folosit de unul din asasini.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ninge în toiul lunii mai, pe Transalpina. Avertisment pentru șoferi
x close