Antena 3 CNN Externe Spionajul american se abate de la curs. "Fiţi MAI ATENŢI la China şi la Orientul Mijlociu!"

Spionajul american se abate de la curs. "Fiţi MAI ATENŢI la China şi la Orientul Mijlociu!"

Spionajul american se abate de la curs. "Fiţi MAI ATENŢI la China şi la Orientul Mijlociu!"
22 Mar 2013   •   12:04

Oficiali de la Casa Albă au atras atenţia că agenţiile de spionaj americane sunt "prea concentrate" pe operaţiunile de antiterorism şi alocă o "atenţie inadecvată" ameninţărilor venite din China, Orientul Mijlociu sau din alte puncte fierbinţi ale globului.

Mai mulţi consilieri de la Casa Albă l-au avertizat, anul trecut, pe preşedintele Barack Obama, despre activitatea CIA, NSA şi a altor servicii secrete. Conform raportului întocmit de aceştia, agenţiile speciale sunt "perturbate" de eforturile de combatere a terorismului, care au urmat atacurilor din 9/11/2001, relatează Washington Post, în numărul de ieri.

Din bordul de consiliere a preşedintelui fac parte şi Secretarul de Stat al Apărării, Chuck Hagel şi fostul senator David Boren. Echipa din jurul lui Obama recomandă ca spionajul american să-şi "prioritizeze obiectivele" pentru "corectarea urgentă a balanţei".

Cotidianul de peste ocean precizează că echipa consilierilor prezidenţiali este formată din 14 persoane, oameni care au deţinut posturi cheie în structurile guvernamentale anterioare şi cu o vastă experienţă în domenii de securitate naţională.

×
Subiecte în articol: Orientul Mijlociu CIA NSA Chuck Hagel
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close