Antena 3 CNN Externe Spionajul electronic al NSA este folosit ca pretext pentru îngrădirea libertății pe internet

Spionajul electronic al NSA este folosit ca pretext pentru îngrădirea libertății pe internet

Spionajul electronic al NSA este folosit ca pretext pentru îngrădirea libertății pe internet
de O.P.    |    05 Dec 2014   •   08:21

Libertatea de exprimare pe internet a avut anul acesta de suferit în urma sporirii cenzurii în tot mai multe țări, pretextul autorităților fiind adesea operațiunile de spionaj electronic practicate de Agenția de Securitate Națională (NSA) a SUA, transmite AFP, care citează un raport publicat joi de organizația Freedom House.

Conform documentului, libertatea pe internet s-a restrâns în 36 din cele 65 de țări analizate. 'Unele țări adoptă legi care legitimează represiunea deja existentă și efectiv consideră disidența online drept infracțiune', se subliniază în raport.

'Tot mai mulți oameni sunt arestați din cauza activității lor pe internet și se fac tot mai multe presiuni asupra mass-media online pentru a-și cenzura singure conținutul sau sunt amenințate cu acțiuni în justiție, iar companiile private trebuie să facă față solicitărilor guvernelor de a le furniza date sau de a le șterge', se mai atrage atenția în text.

Țara care respectă cel mai puțin libertatea pe internet este, potrivit Freedom House, Iranul, urmată de Siria, China, Cuba, Etiopia și Uzbekistan. Dintre țările analizate, 19 sunt considerate ca respectând pe deplin libertatea pe internet, cel mai bun scor obținându-l Islanda și Estonia, 31 o respectă parțial, iar 19 nu o respectă. România nu este cuprinsă în analiză.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close