Antena 3 CNN Externe Spioni în acţiune. FBI face publice înregistrările cu Anna Chapman, rusoaica acuzată de spionaj

Spioni în acţiune. FBI face publice înregistrările cu Anna Chapman, rusoaica acuzată de spionaj

Spioni în acţiune. FBI face publice înregistrările cu Anna Chapman, rusoaica acuzată de spionaj
Sursa foto: Foto: a1.ro
01 Noi 2011   •   18:13

FBI-ul a dat publicităţii primele înregistrări din dosarul Annei Chapman, rusoaica acuzată împreună cu alţi compatrioţi de spionaj în favoarea Rusiei. Agenţii americani vor să spulbere orice urmă de îndoială cu privire la vinovăţia şi expulzarea spionilor ruşi.

Activitatea agenţilor secreţi ruşi a fost filmată ani de-a rândul de agenţii de la FBI. Anna Chapman apare în imagini într-o cafenea, alături de un bărbat. Pentru oamenii de rând nu este nimic suspect. Pentru serviciile secrete americane, este o rară ocazie de a o filma în acţiune pe celebra Anna Chapman, presupusa spioană pentru serviciile secrete ruseşti. În imagini ea se află în tratative chiar cu un agent sub acoperire.

În această grupare de spioni au fost mai mult de 10 oameni, toţi presupuşi agenţi ai Rusiei. Ani de zile au locuit în Statele Unite, şi-au clădit identităţi, şi-au construit practic vieţi, şi-au crescut copiii şi au finanţat diverse sporturi americane. Moscova le-ar fi cerut însă să îşi dezvolte contacte în elita americană a oamenilor puternici şi să racoleze potenţiali agenţi secreţi.

Imaginile au fost filmate timp de şase ani, între 2004 şi 2010. Toţi agenţii au fost expulzaţi în Rusia. După revenirea la Moscova, anul trecut, Anna Chapman s-a bucurat de o amplă expunere mediatică. A pozat în ţinute sumare la o revistă pentru bărbaţi şi a apărut în emisiuni ale televiziunii publice. Acum nici nu mai încearcă să respingă acuzaţiile.

 






×
Subiecte în articol: film spioni inregistrari FBI rusi agenti
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close