Antena 3 CNN Externe Rușii au distrus un spital în Nikolaev, după ce l-au ucis într-un bombardament pe magnatul ucrainean al cerealelor

Rușii au distrus un spital în Nikolaev, după ce l-au ucis într-un bombardament pe magnatul ucrainean al cerealelor

Regiunea ucraineană Nikolaev a fost supusă unor bombardamente intense în cursul nopții de duminică spre luni iar forțele ruse au lovit mai multe clădiri civile din capitala regională omonimă, anunță oficialii ucraineni.

Rușii au distrus un spital în Nikolaev, după ce l-au ucis într-un bombardament pe magnatul ucrainean al cerealelor
Sursa foto: Twitter @NSlotuk
de Adrian Iclozan    |    01 Aug 2022   •   13:09

Vitalii Kim, șeful administrației militare regionale Nikolaev, a declarat că au fost rănite cel puțin trei persoane în urma bombardamentelor din oraș.

"Centrul de traumatologie al unuia dintre spitale a fost distrus iar alte patru clădiri au fost avariate", a spus oficialul ucrainean.

Primarul Oleksandr Senkevici a confirmat, la rândul său, că forțele ruse au vizat o unitate medicală.

"Teroriștii ruși au tras cinic asupra mai multor obiecte civile din Nikolaev. Printre acestea se numără noul centru de traumatologie. Clădirea este parțial distrusă. Din cauza suflului generat de explozie, s-au spart și ferestrele unităților medicale din apropiere", a precizat primarul.

Bombardamentul de la spital nu s-a soldat cu victime, a adăugat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Senkevici a mai spus că Centrul de traumatologie din Nikolaev a fost inaugurat în 2019 și era unul dintre cele mai moderne din Ucraina.

Bombardamentele rusești asupra portului strategic Nikolaev s-au intensificat de vineri, în ceea ce autoritățile locale au numit cele mai puternice lovituri efectuate de trupele Moscovei de la începutul războiului.

Magnatul ucrainean al cerealelor Oleksii Vadaturski și soția sa, Raisa, au fost uciși duminică, după o lovitură de artilerie asupra reședinței lor din oraș.

Surse apropiate președinției ucrainene spun că Vadaturski a fost vizat intenționat de bombardament.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close