Antena 3 CNN Externe Spitalele din Crimeea au primit ordin să refuze toţi pacienţii civili

Spitalele din Crimeea au primit ordin să refuze toţi pacienţii civili

Forțele armate ucrainene au acuzat autoritățile ruse din Crimeea că au ordonat spitalelor să refuze pacienții civili pentru a elibera paturi pentru soldații ruși.

Spitalele din Crimeea au primit ordin să refuze toţi pacienţii civili
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alin Tarnovschi    |    29 Mai 2022   •   11:31

Într-o declarație pe pagina sa de Facebook, forțele armate ucrainene au afirmat că se colectează, de asemenea, "intensiv" sânge de la donatori.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a exclus ideea de a folosi forța pentru a recâștiga toate teritoriile pe care Ucraina le-a pierdut în favoarea Rusiei din 2014, care includ peninsula sudică Crimeea, anexată de Moscova în acel an.

"Nu cred că putem să ne redăm tot teritoriul prin mijloace militare. Dacă decidem să mergem pe această cale, vom pierde sute de mii de oameni", a spus el.

Până astăzi, forțele ruse au pierdut în Ucraina circa 30.000 de militari, 207 avioane și 1.330 de tancuri, conform unei informări a armatei urainene prezentată de publicația Kiev Independent.

Rușii au mai pierdut 174 de elicoptere, 3.258 de vehicule blindate, 13 nave, 628 de unități de artilerie, 503 drone, 203 lansatoare de rachete și 93 de sisteme de apărare anti-aeriană.

Alte pierderi privesc 2.226 de vehicule și cisterne de carburant, 48 de echipamente speciale și 116 rachete.

×
Subiecte în articol: Crimeea Rusia Război Ucraina
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close