Antena 3 CNN Externe Sportivii din Rusia și Belarus au fost eliminați de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing

Sportivii din Rusia și Belarus au fost eliminați de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing

Sportivii din Rusia și Belarus au fost eliminați de la ediția de anul acesta a Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing, a confirmat Comitetul Internațional Paralimpic.

Sportivii din Rusia și Belarus au fost eliminați de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    03 Mar 2022   •   11:27

„Asta înseamnă că parasportivii din aceste țări nu vor mai avea voie să participe la Jocurile care se deschid pe 4 martie 2022”, au transmis oficialii Comitetului Internațional Paralimpic, potrivit SkyNews.

Anunțul vine după ce ieri Comitetul Internațional Paralimpic declarase că sportivii din cele două țări vor avea voie să concureze, dar ca neutri.

„Situația din satul olimpic a escaladat și nu mai putem garanta siguranța sportivilor. Numeroase echipe naționale și sportivi amenință să nu mai concureze, punând în pericol competiția.”, au motivat oficialii Comitetului.

Mai multe organizații sportive au reacționat la atacul Rusiei asupra Ucrainei. Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei, care trebuia să se desfășoare pe 25 septembrie 2022 la Sochi, după ce mai mulți piloți au anunțat că vor boicota evenimentul. Și UEFA a decis să schimbe organizarea finalei Champions League, care trebuia să se desfășoare la Sankt Petersburg. În schimb, evenimentul va avea loc în Paris, pe Stade de France, pe 28 mai.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Belarus sportivi UEFA
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close