Antena 3 CNN Externe Sportivii ucraineni au ajuns cu bine la Beijing: ”Este un miracol că suntem aici"

Sportivii ucraineni au ajuns cu bine la Beijing: ”Este un miracol că suntem aici"

Sportivii ucraineni au ajuns în siguranță la Beijing, după ce au fost nevoiți să înfrunte bombe și gloanțe. Jocurile Paralimpice de iarnă încep vineri, 4 martie.

Sportivii ucraineni au ajuns cu bine la Beijing: ”Este un miracol că suntem aici"
Sursa foto: Twitter/ Paralympic Games
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   17:32

 Valeriy Sushkevych, președintele comitetului paralimpic ucrainean, a descris prezența echipei Ucrainei la competiție ca fiind un miracol. Țara este atacată de Rusia, într-un război care durează deja de opt zile. 

Din acest motiv, Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) a anunțat că interzice accesul sportivilor ruși și bieloruși la Jocuri. Anterior, oficialii au transmis că aceștia vor putea concura  după ce anterior le-a permis să concureze sub drapel neutru.

”A nu veni aici ar fi însemnat să alegem opțiunea cea mai ușoară... Prezența noastră la Jocurile Paralimpice nu este doar o simplă prezență, este un semn că Ucraina este și va rămâne o țară", a declarat Sushkevych, scrie Reuters.

Pentru a ajunge la Beijing, Sushkevych, membru al parlamentului ucrainean, a fost nevoit să doarmă pe podeaua unui autobuz timp de două zile. Alți membri ai echipei Ucrainei au înfruntat rachete și gloanțe pentru a ieși din țată.

”Mai mult de patru zile și patru nopți a durat să venim aici. Este un miracol că suntem aici... O parte din echipa noastră era deja în străinătate. O parte din echipa noastră era în Ucraina. Tot echipamentul necesar era în Ucraina... A trebuit să unim toate aceste părți", a spus președintele comitetului paralimpic ucrainean.

”Sunt 25 de ani de când sunt președinte al comitetului național paralimpic al Ucrainei. Și niciodată nu a fost atât de dificil, atât de greu să venim la Jocurile Paralimpice".

Cei 20 de sportivi ucraineni vor participa la biatlon și la schi fond. Alături de ei, din echipă mai fac parte și nouă însoțitori.

Cu privire la întoarcerea acasă la finalul competiției, oficialul nu a știut ce să spună: ”nu știu... să te întorci acasă nu este simplu. Sper ca în timpul Jocurilor Paralimpice comunitatea internațională să facă un pas real pentru a opri acest război".

 

×
Subiecte în articol: Jocurile Paralimpice Beijing Ucraina razboi
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close