Antena 3 CNN Externe Ar putea apărea o nouă ţară în Europa, foarte aproape de România

Ar putea apărea o nouă ţară în Europa, foarte aproape de România

Ar putea apărea o nouă ţară în Europa, foarte aproape de România
de S.T.    |    29 Oct 2015   •   19:55

Pe data de 15 noiembrie locuitorii din regiunea Srpska, componentă a Bosniei-Herțegovina, votează dacă vor să se transforme în republică independentă complet.

Ideea referendumului îi aparține președintelui Srpska, Milorad Dodik. Pe buletinul de vot va fi o singură întrebare: „Susțineți impunerea neconstituțională și neautorizată a legilor de către Înaltul Reprezentant al Comunității Internaționale în Bosnia-Herțegovina, în special a legilor privind Curtea și Parchetul din Bosnia și Herțegovina, și implementarea acestor decizii pe teritoriul Republicii Srpska?”

Mai exact, oamenii din această regiune trebuie să voteze dacă mai acceptă autoritatea Înaltului Reprezentant al Comunității Internaționale, „arbitrul” impus pentru a pune capăt conflictului din Bosnia-Herțegovina. Acest „arbitru” are puterea de a demite oficiali și de a impune legi în cazul în care se constată că pacea este pusă în pericol.

Liderul Milorad Dodik susține că e nevoie ca Srpska să devină independentă pentru că instanțele judecătorești din Bosnia-Herțegovina ignoră crimele de război ale bosniacilor și îi pedepsesc dur doar pe sârbi.

Citeşte articolul integral pe observator.tv.

×
Subiecte în articol: Europa tara
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close