Antena 3 Externe Stânga câştigă majoritatea în Camera Deputaţilor din Italia

Stânga câştigă majoritatea în Camera Deputaţilor din Italia

de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   07:57
Stânga câştigă majoritatea în Camera Deputaţilor din Italia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Coaliţia stângii italiene condusă de Pier Luigi Bersani a câştigat majoritatea locurilor în Camera Deputaţilor, potrivit cifrelor Ministerului de Interne asupra a 99,9% din secţiile de votare, informează Agerpres.

Conform acestor cifre, coaliţia de stânga a obţinut 29,55% din voturi faţă de 29,18% pentru coaliţia de dreapta a lui Silvio Berlusconi, dar legea electorală îi permite să ajungă la 340 din cele 630 de locuri ale camerei inferioare chiar şi cu această diferenţă mică.

În Senat, potrivit cifrelor preliminare ale Ministerului de Interne, stânga a câştigat 97 de locuri, cu 31,63% din voturi contra 110 pentru dreaptă, chiar dacă aceasta nu obţine decât 30,71% din voturi.

Sistemul electoral italian este complicat la nivelul Senatului atribuind majoritatea pe o bază regională, astfel că după aproape 12 ore de la închiderea scrutinului rezultatele rămân incerte.

Cotidianul La Repubblica (stânga - n.r.) dă o majoritate relativă în camera superioară dreptei cu 114 senatori contra 113 pentru stângă, în timp ce Corriere della Sera dă stângii 121 de locuri faţă de 117 dreptei.

În orice caz, Senatul nu va dispune de o majoritate clară, întrucât nicio coaliţie nu dispune de un număr suficient de locuri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close