Antena 3 CNN Externe Stare de catastrofă naturală. Peste 400 de cutremure în doar 10 zile

Stare de catastrofă naturală. Peste 400 de cutremure în doar 10 zile

Stare de catastrofă naturală. Peste 400 de cutremure în doar 10 zile
Sursa foto: foto: Mediafax Foto
29 Mai 2012   •   15:22

Italia a fost afectată de peste 400 de cutremure sau replici de la seismul cu magnitudinea 6 înregistrat la 20 mai. Trei dintre acestea au avut magnitudinea peste 5, scrie Mediafax.
   
De zece zile, Italia a înregistrat numeroase cutremure sau replici ale seismului din 20 mai, al cărui epicentru a fost localizat în apropiare de Ferrara. În total 417 cutremure au fost înregistrate până luni, dintre care trei cu o magnitudine de peste 5, potrivit presei.   Numerose cutremure s-au produs şi după seismul de marţi din zona de centru-nord a Italiei, dintre care cel mai puternic a avut loc la ora 08.30 GMT (11.30 ora României) şi a avut magnitudinea de 4,7, a anunţat Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV). Potrivit INGV, noul seism cu magnitudinea de 5,8 s-a produs marţi la ora 07.00 GMT (10.00 ora României), la o adâncime cuprinsă între cinci şi zece kilometri, şi a fost resimţit în toată zona central-nordică a Italiei, de la Bolzano, în apropiere de frontiera cu Austria, până la Milano şi Toscana.
   
Cutremurul a provocat moartea a cel puţin zece persoane şi rănirea multor altora, la nouă zile după seismul soldat cu şase victime produs în aceeaşi regiune.
   
Trei persoane au murit la San Felice del Panaro în urma prăbuşirii unei uzine, două în localitatea apropiată Mirandola, una la Concordia şi alta în Finale, a anunţat comandantul carabinierilor din Modena, Salvatore Iannizzotto. Potrivit lui, preotul din Rovereto di Novi a decedat, dar nu se ştie încă dacă în urma unor probleme medicale sau a prăbuşirii unei clădiri.
   
O femeie a decedat la Cavezzo, sub dărâmăturile unei fabrici de mobilă. Cutremurul a provocat şi o a zecea victimă, potrivit presei, un preot al unei biserici din Carpi, în apropiere de Modena, rănit mortal în urma prăbuşirii unei părţi a clădirii.
  
Numeroase şcoli şi clădiri publice au fost evacuate până în Val d'Aosta (nord-vest), la frontiera cu Franţa, şi numeroase persoane au ieşit pe străzi.
   
În Emilia-Romagna (regiunea în care se află Modena şi Ferrara), 7.000 de persoane sunt asistate de aproximativ 1.400 de membri ai echipelor de salvare şi 89 de centre au fost instalate în şcoli, terenuri de sport sau hoteluri.
   
În urma cutremurului din 20 mai, Guvernul a proclamat stare de catastrofă naturală pentru această regiune şi a alocat 50 de milioane de euro pentru primele operaţiuni de asistenţă în această zonă.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close