Antena 3 CNN Externe Stare de şoc la Hong Kong. O a cincea persoană de la o editură a dispărut în mod misterios

Stare de şoc la Hong Kong. O a cincea persoană de la o editură a dispărut în mod misterios

Stare de şoc la Hong Kong. O a cincea persoană de la o editură a dispărut în mod misterios
03 Ian 2016   •   22:04

Legiuitorii pro-democraţie din Hong Kong şi-au exprimat îngrijorarea duminică după ce o a cincea persoană care lucra la o editură ca vinde materiale critice la adresa guvernului din China continentală a dispărut. 

Lee Bo, angajat al editurii Mighty Current, a dispărut miercuri după ce s-a dus să ia nişte cărţi de la depozitul companiei. Soţia acestuia susţine că a primit un telefon de la soţul ei, care i-a spus că este în siguranţă, însă nu a oferit şi alte informaţii. Ea a mai spus că Lee a sunat de pe un număr din Shanghai şi a vorbit în mandarină, deşi cei doi vorbesc uzual între ei în cantoneză. 

Parlamentarul Albert Ho de la Partidul Democrat a declarat azi că oraşul este "şocat şi îngrozit" de dispariţia lui Lee, a cincea persoană în ultimele luni care se "evaporă" din librărie. "Avem motive întemeiate să credem că dl. Lee a fost răpit şi dus pe continent pentru investigaţii politice", a spus Ho. 

Printre alte persoane care au dispărut se numără Gui Minhai, proprietarul Mighty Current, şi trei alţi angajaţi. Poliţia a lansat o investigaţie. 



×
Subiecte în articol: hong kong
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close