Antena 3 CNN Externe Stare de URGENŢĂ: Apa de la robinet, CONTAMINATĂ în Ohio. Apa nu este recomandată nici pentru spălat

Stare de URGENŢĂ: Apa de la robinet, CONTAMINATĂ în Ohio. Apa nu este recomandată nici pentru spălat

Stare de URGENŢĂ: Apa de la robinet, CONTAMINATĂ în Ohio. Apa nu este recomandată nici pentru spălat
Sursa foto: Foto: uswateralliance.org
de M.Z.    |    03 Aug 2014   •   17:27

În statul american Ohio a fost declarată stare de urgenţă, după ce în apa potabilă a fost detectată o toxină periculoasă. Astfel, localnicii au fost avertizaţi să nu consume, sub nicio formă, apa de la robinet. Anunţul a creat panică printre americani, care au golit magazinele în doar câteva ore.

Autorităţile din oraşul american Toledo i-au avertizat în cursul nopţii pe locuitori că apa de la robinet este contaminată. Oficialii spun că apa nu trebuie consumată sub nicio formă, nici chiar dacă este fiartă în prealabil.

Nu se ştie momentan despre ce fel de toxină este vorba sau care este sursa infecţiei, dar guvernatorul statului a declarat stare de urgenţă în urma acestui anunţ.

În doar câteva ore de la anunţul făcut de autorităţi, rafturile magazinelor au fost golite, astfel că apa îmbuteliată nu se mai găseşte acum nicăieri.

Primarul oraşului a declarat că membrii Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi şi vor ajunge în zonă cu provizii noi de apă.

Experţii i-au avertizat pe oameni că nu este recomandat nici să se spele cu apa contaminată şi că dacă o vor fierbe nu vor face decât să crească concentraţia toxinei din apă.

×
Subiecte în articol: Ohio
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close