Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. "Vom avea o dimineaţă critică"

Stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. "Vom avea o dimineaţă critică"

Stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. "Vom avea o dimineaţă critică"
de M.Z.    |    03 Iun 2013   •   07:17
Două persoane au murit şi alte trei au fost date dispărute în Republica Cehă, în urma ploilor torenţiale care provocat inundaţii şi alunecări de teren, fenomenele meteo determinând autorităţile să declare starea de urgenţă.
 
"Vom avea o noapte foarte critică şi o dimineaţă critică", a avertizat prim-ministrul Petr Necas, care a anunţat că de la ora locală 21:00 starea de urgenţă va fi în instituită în întreaga ţară, cu excepţia unei regiuni din Boemia orientală, informează EFE, potrivit Agerpres
 
Guvernul a trimis armata pentru a ajuta populaţia din zonele afectate de inundaţii, iar în unele localităţi a fost necesară folosirea elicopterelor pentru a salva oamenii din case. 
 
În capitala Praga, unde s-au înregistrat cele două decese, opt staţii de metrou au fost închise după ridicarea nivelului râului Moldova şi au fost ridicate, cu ajutorul armatei, baraje în calea apelor. 
 
Ploile abundente au provocat inundaţii şi în multe regiuni din Austria, unde două persoane au fost date dispărute şi sute de cetăţeni au fost evacuaţi din cauza creşterii nivelului apelor. 
 
De asemenea, ploile torenţiale din sudul şi estul Germaniei au provocat duminică suspendarea traficului feroviar între Germania şi Austria. 

×
Subiecte în articol: inundatii ploi Cehia morti disparuti
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close