Antena 3 Externe Stare de urgenţă în Brazilia. Zeci de mii de oameni, evacuaţi în urma revărsării mai multor râuri

Stare de urgenţă în Brazilia. Zeci de mii de oameni, evacuaţi în urma revărsării mai multor râuri

de M.Z.    |    07 Mai 2012   •   08:56
Stare de urgenţă în Brazilia. Zeci de mii de oameni, evacuaţi în urma revărsării mai multor râuri
Sursa foto: Foto: digitaljournal.co

Mai mult de 74.000 de familii au fost evacuate în Amazonas, cel mai mare stat din nordul Braziliei, după ce mai multe râuri s-au revărsat, printre care şi fluviul Amazon, potrivit preseo spaniole citate de Agerpres.

Dezastrul vine după o perioadă îndelungată de ploi torenţiale, care continuă din luna martie.

Ca urmare a calamităţii naturale, a fost instituită stare de urgenţă în 32 de state din Brazilia, cel mai grav afectat fiind oraşul Benjamin Constant, unde au fost evacuaţi 9.000 din cei 30.000 de locuitori.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de apărare civilă, localitatea este aproape în întregime acoperită de ape, arătând ca o Veneţie braziliană.

Inundaţiile au distrus terenuri întregi de culturi, în unele locuri nivelul apei din Amazon ridicându-se până la nouă metri.

Guvernul a promis asistenţă financiară sinistraţilor, în jur de 200 de dolari per familie. În zona afectată de dezastru sunt trimise aproape zilnic transporturi cu hrană, apă, medicamente, iar echipe speciale de medici încearcă să prevină răspândirea unor boli infecţionase în rândul băştinaşilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close