Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor devastatoare

Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor devastatoare

Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor devastatoare
Sursa foto: Foto: Agerpres_EPA
14 Sep 2015   •   09:22

Guvernatorul Californiei Jerry Brown a declarat stare de urgenţă, după ce o persoană a murit în incendii care au distrus sute de locuinţe şi au obligat mii de peroane să-şi părăsească casele, în nordul statului, scrie BBC News online.
   
Potrivit AP, Departamentul pentru silvicultură şi protecţie de incendii a confirmat un mort într-un incendiu, la nord de San Francisco, care s-a extins rapid peste preeria uscată şi s-a amplificat în doar câteva ore. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a departamentului, 400 de case, două complexe de apartamente şi zece sedii ale unor firme au fost distruse de flăcări.
   
Acest dezastru a avut loc după ce alt incendiu de vegetaţie a distrus cel puţin 81 de case în sud-estul statului, potrivit AP.
   
Guvernatorul Jerry Brown, citat de BBC, a anunţat că incendiile au distrus clădiri în ţinuturile Napa şi Lake şi ameninţă alte sute de locuinţe.
   
Peste 1.300 de locuitori au fugit din Middletown, o localitate situată la nord de San Francisco, în timp ce casele le erau mistuite de flăcări, ferindu-se de stâlpi de telefonie în flăcări, linii de curent electric şi copaci căzuţi la pământ.
   
Patru pompieri au fost grav răniţi şi primeau îngrijiri la spital.
   
Incendiile care împânzesc nordul Californiei sunt puse pe socoteala temperatrilor ridicate şi secetei din ultimii ani.
   
Statul a cheltuit 212 milioane de dolari în lupta împotriva flăcărilor numai în iulie, a declarat pentru AFP Daniel Berlant, un purtător de cuvânt al Departmanetului pentru silvicultură şi protecţie de incendii.
   
Peste 275 de case şi alte clădiri au fost distruse, iar Crucea Roşie deschide adăposturi de urgenţă pentru persoanele evacuate, a adăugat el.
   

×
Subiecte în articol: california
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close