Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în California, din cauza unui incendiu de pădure (VIDEO)

Stare de urgenţă în California, din cauza unui incendiu de pădure (VIDEO)

Stare de urgenţă în California, din cauza unui incendiu de pădure (VIDEO)
Sursa foto: flacari
05 Oct 2009   •   17:01

Pompierii din California sunt, din nou, mobilizaţi împotriva unui uriaş incendiu de pădure. Flăcările au distrus vegetaţia pe mai bine de 14 kilometri pătraţi, iar incendiul este controlat doar în proporţie de 10 la sută.

Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a declarat stare de urgenţă în districtul San Bernardino, unde pompierii luptă din greu pentru a ţine flăcările departe de zonele locuite. Până acum, incendiul a distrus doar trei case, dar aproape 6.000 de oameni au fost evacuaţi. Focul a izbucnit duminică, din motive încă necunoscute, într-o localitate din mijlocul unei rezervaţii forestiere.

Incendiul s-a extins rapid pe versanţii munţilor împăduriţi din regiune, împins şi de rafalele de vânt de peste 60 de kilometri pe oră. Peste o mie de pompieri au fost mobilizaţi pe teren, mai ales în jurul unui orăşel, în pericol să se prefacă în cenuşă, mai ales că, în primele ore, avioanele şi elicopterele pompierilor nu au putut acţiona, din cauza vizibilităţii reduse.

Până în prezent, nu s-a semnalat nici un rănit. Într-un alt stat american, Arizona, un incendiu a mistuit 400 de hectare de pădure chiar la intrarea în Marele Canion. Localnicii au petrecut cea de-a doua noapte departe de casele lor, ameninţate de flăcări. În acest caz se cunoaşte sursa incendiului: un aşa-numit "foc controlat" aprins chiar de forestieri pentru a mai rări pădurea şi care nu a putut fi stăpânit.



Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close