x close

Stare de urgenţă în Florida, înainte ca furtuna tropicală Debby să facă ravagii

de S.T.    |    26 Iun 2012   •   09:52
Stare de urgenţă în Florida, înainte ca furtuna tropicală Debby să facă ravagii 534 Foto: Agerpres

Autorităţile americane au decretat stare de urgenţă în Florida, înainte ca furtuna tropicală Debby să ajungă pe teritoriul acestui stat, 35.000 de persoane fiind deja private de energie electrică, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Potrivit guvernatorului Floridei, Rick Scott, "furtuna tropicală Debby reprezintă o ameninţare foarte mare pentru Florida, şi impune luarea unor măsuri de precauţie rapide".

Guvernatorul a precizat că locaţiile publice, precum şcolile, vor putea fi folosite drept refugii în cazul în care va fi nevoie.

Debby a provocat deja luni mai multe pene de curent. "Aproximativ 35.000 de persoane sunt private de electricitate din cauza furtunei", a declarat şeful operaţiunilor de urgenţă ale statului, Bryan Koon.

Centrul furtunii se afla la ora 17.00 locală (24.00, ora României), la o distanţă de 45 de kilometri la sud-sud-vest faţă de Apalachicola, un mic orăşel aflat pe litoralul nord-vestic al Floridei, la intrarea în Golful Mexic, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), cu sediul la Miami.

Furtuna avansa spre coastă, rafalele sale de vânt atingând 75 de kilometri pe oră. Au fost emise avertizări pentru marea parte a coastei vestice a Floridei, potrivit NHC.

Debby "este o furtună tropicală de mari dimensiuni, însoţită de vânturi şi ploi puternice" care va afecta anumite regiuni din Florida, luni seara şi marţi, conform institutului.


Citeşte mai multe despre:

Florida furtuna
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati