x close

Stare de urgenţă în Hawaii. Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele evacuate din calea tsunamiului

de G.S.    |    28 Oct 2012   •   10:50
Stare de urgenţă în Hawaii. Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele evacuate din calea tsunamiului Foto: Mediafax/AFP

Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele vizate de evacuare în insula Oahu din Hawaii, iar autorităţile au deschis 26 de centre pentru acestea, după cutremurul din Canada, a declarat John Cummings, purtător de cuvât al Centrului pentru situaţii de urgenţă din Honolulu, relatează CNN.
   
Peter Carlisle, primarul oraşului Honolulu, situat pe insula Oahu, a emis o avertizare de ultim moment, cerându-le persoanelor care nu au părăsit încă zonele vizate să nu se bazeze pe poliţie pentru a veni să le ajute. Un tsunami este aşteptat din minut în minut, iar poliţiştilor din zonele joase li s-a recomandat, de asemenea, să se pună la adăpost.
   
"Oamenii pleacă din zonă, traficul este într-o oarecare măsură congestionat. Nu am avut prea mult timp la dispoziţie aşa cum a fost cu alte avertizări de tsunami, iar aceasta a venit în cursul nopţii, ceea ce a încetinit procesul într-o oarecare măsură", a declarat pentru CNN Shelly Kunishige de la Apărarea Civilă a statului Hawaii.
   
Avertizarea de tsunami a fost anulată în Alaska dar continuă să fie în vigoare pentru British Columbia, sudul Oregon şi nordul Californiei.
   
Neil Abercrombie, guvernatorul statului Hawaii a instituit starea de urgenţă.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati