Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în Los Angeles din cauza unui incendiu de vegetaţie

Stare de urgenţă în Los Angeles din cauza unui incendiu de vegetaţie

Stare de urgenţă în Los Angeles din cauza unui incendiu de vegetaţie
16 Noi 2008   •   11:55

Starea de urgenţă a fost decretată sâmbătă la Los Angeles din cauza unui nou incendiu de vegetaţie care a distrus peste 500 de locuinţe de la periferia oraşului. Deocamdată nu s-au înregistrat victime, dar nu este exclus ca unii locatari să fi fost prinşi în capcana flăcărilor. Tot în California, pompierii continuă lupta cu un alt mare incendiu, lângă Santa Barbara.
În timp ce autorităţile se concentrau asupra incendiului de la Santa Barbara, unde locuiesc numeroase celebrităţi, focul a izbucnit, din cauze încă necunoscute, la doi paşi de Los Angeles. Noul incendiu este considerat unul din cele mai grave din istoria oraşului. Un întreg cartier de locuinţe mobile a fost prefăcut în cenuşă.
Au fost evacuate 10.000 de persoane, între care o parte din bolnavii unui spital ameninţat de flăcări, iar mai multe autostrăzi au fost închise. Cel puţin trei pompieri şi un civil au fost răniţi. Flăcările au fost pe alocuri atât de puternice încât au topit ţevile folosite de pompieri. Sâmbătă seară, incendiul era controlat doar în proporţie de 10 la sută.
Războiul cu focul continuă pe mai multe fronturi în California. Incendiul de la Montecito, lângă Santa Barbara, a distrus peste o sută de vile de lux. Cel puţin 13 persoane sunt rănite. Actorul Christopher Lloyd, cunoscut din seria ?Înapoi spre viitor?, este unul din cei care şi-au pierdut locuinţa. Un al treilea incendiu a izbucnit la sud-est de Los Angeles şi a distrus, de asemenea, mai multe locuinţe.
Sursa foto: welt.de
Antena 3

×
Subiecte în articol: stare de urgenta los angeles
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close