Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în şapte regiuni ale Rusiei din cauza incendiilor de pădure (VIDEO)

Stare de urgenţă în şapte regiuni ale Rusiei din cauza incendiilor de pădure (VIDEO)

Stare de urgenţă în şapte regiuni ale Rusiei din cauza incendiilor de pădure (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Aug 2010   •   09:20

Starea de urgenţă a fost decretată în şapte regiuni ale Rusiei, grav afectate de incendiile de pădure care au făcut, până acum, 40 de victime. Presa critică autorităţile pentru reacţia neadecvată la această catastrofă naturală fără precedent. Meteorologii prevăd că temperatura va atinge din nou, săptămâna aceasta, 40 de grade Celsius, în vestul Rusiei.

Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a înregistrat aproape 700 de focare active de incendiu, pe o suprafaţă de peste 1.200 de kilometri pătraţi. Preşedintele Dmitri Medvedev a anunţat instituirea stării de urgenţă în şapte regiuni, inclusiv în teritoriul din jurul Moscovei.

Medvedev i-a chemat pe cetăţeni să fie vigilenţi, deoarece orice chibrit aruncat din neglijenţă poate duce la un dezastru. La rândul său, premierul Vladimir Putin a cerut ca bazele militare şi instalaţiile nucleare să fie protejate cu orice preţ de flăcări. Putin i-a avertizat pe demnitarii locali că răspund, cu propriile funcţii, de reconstrucţia satelor distruse de incendii.

Locuitorii Moscovei au şi ei de suferit: capitala a fost din nou învăluită într-un nor dens de ceaţă şi fum, provenit de la incendiile din zonele vecine. Nivelul poluării a fost de zece ori mai mare decât cel normal. Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, incendiile au distrus 1.500 de locuinţe şi au provocat pagube estimate la 200 de milioane de dolari.



Antena 3

×
Subiecte în articol: stare de urgenta Rusia incendii padure
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close