Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în SUA. Fenomenele meteo extreme fac ravagii pe teritoriul american

Stare de urgenţă în SUA. Fenomenele meteo extreme fac ravagii pe teritoriul american

Stare de urgenţă în SUA. Fenomenele meteo extreme fac ravagii pe teritoriul american
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
27 Dec 2012   •   09:31
Furia naturii îi loveşte din nou pe americani. De la căderi masive de zăpadă la tornade, Statele Unite au devenit ţinta unor fenomene meteorologice extreme. Şase oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste două sute de mii au rămas în beznă, din cauza avariilor provocate de dezastrele naturale. Iar meteorologii avertizează că vremea nu se va îmbunătăţi curând.
Condiţiile meteorologice extreme nu i-au speriat pe americani, care au ieşit să facă surfing pe lapoviţă şi ninsoare. În sud-estul Americii, străzile au fost complet acoperite de zăpadă, iar guvernatorul statului Mississippi a decretat stare de urgenţă.

Doar cei mai curajoşi şi-au continuat drumul spre casă, în timp ce mulţi şoferi au preferat să tragă pe dreapta.Şi traficul aerian a fost paralizat. Peste o mie de zboruri au fost anulate, ieri, iar multe altele au avut întârzieri. Şi magazinele s-au închis din cauza ninsorilor puternice.

În oraşul Custer din Oklahoma, Tir-urile au tras pe dreapta, de teamă că ar putea rămâne blocate pe traseu, din cauza căderilor puternice de zăpadă.

Nici cele mai mari oraşe nu au scăpat de furia naturii. Peste noapte, locuitorii din Detroit s-au trezit blocaţi în iadul alb. Iar vremea nu se va îmbunătăţi curând.

Nu doar lapoviţa şi ninsoarea au afectat America. Peste 30 de tornade au măturat statele Texas, Louisiana, Mississippi şi Alabama. Orăşelul Mobile a fost cel mai puternic lovit. Furia naturii a distrus cel puţin o sută de clădiri, printre care şi un liceu.

Potrivit primelor estimări, şase persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva sute au fost rănite, în urma dezastrelor naturale. Aproximativ 215.000 de locuitori din sud-estul Americii se află şi la acest moment în beznă.



 

×
Subiecte în articol: tornada furtuna ninsoare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close