Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă, în sudul Californiei, după şase zile de ploi neîncetate

Stare de urgenţă, în sudul Californiei, după şase zile de ploi neîncetate

Stare de urgenţă, în sudul Californiei, după şase zile de ploi neîncetate
Sursa foto: Foto: travel.webshots.com
22 Dec 2010   •   16:04

În timp ce Europa se luptă cu ninsorile, vestul Americii suferă de pe urma unor ploi neobişnuit de abundente. Starea de urgenţă a fost decretată în sudul Californiei, după şase zile de ploi neîncetate care au obligat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele.

Într-o singură zi, în centrul oraşului Los Angeles a căzut o treime din cantitatea de precipitaţii înregistrată, în mod normal, în tot anul. Ploile s-au abătut, cu aceeaşi forţă neobişnuită, şi asupra celorlalte oraşe din Sudul Californiei. Apele au acoperit străzile şi au pătruns până în case.

Autorităţile sunt, însă, mult mai îngrijorate de riscul alunecărilor de teren, care au răpit, în alţi ani, zeci de vieţi omeneşti, tot în urma unor ploi torenţiale. Pericolul este şi mai mare în zonele în care pădurile au fost distruse de incendiile din timpul verii.

Câteva şosele au fost blocate iar sute de gospodării au fost evacuate de urgenţă, de teamă că vor fi înghiţite de valurile de pământ şi stânci. Din fericire, până în prezent, inundaţiile nu au făcut nicio victimă. Echipele de salvare au intervenit doar în ajutorul unor automobilişti rămaşi în pană în mijlocul apelor. Cu toate greutăţile, localnicii cred că ploile abundente sunt un semn bun. Aceasta pentru că ele vin după trei ani de secetă care au obligat autorităţile chiar să raţionalizeze consumul de apă în anumite regiuni.

 

×
Subiecte în articol: ploi America california stare de urgenta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close