Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă la Roma, din cauza inundaţiilor provocate de o furtună violentă

Stare de urgenţă la Roma, din cauza inundaţiilor provocate de o furtună violentă

Stare de urgenţă la Roma, din cauza inundaţiilor provocate de o furtună violentă
Sursa foto: Foto: Videonews
20 Oct 2011   •   22:20

Este stare de urgenţă la Roma. Capitala Italiei se află sub ape din cauza unei furtuni violente. Inundaţiile provocate de o ploaie torenţială au paralizat oraşul şi au ucis un om. Metroul, autobuzele şi tramvaiele sunt blocate, iar puţinile maşini care mai circulă, de fapt înoată.

Roma este o lagunã. Privit de sus, oraşul pare o întindere nemişcată de apă sub care mai pâlpâie luminile de avarie ale autoturismelor abandonate. Subteranul capitalei italiene este cel mai animat.

Oamenii încearcã din rãsputeri sã îşi croiascã drum printre bãlţile şi şuvoaiele de apã din staţiile de metrou. Odatã ajunşi pe peron, aflã însã cã trenurile nu mai circulã. Apa a pus stãpânire pe tot.

Mijloacele de transport de la suprafaţã nu au avut nici o şansã în faţa viiturii. Pentru unii italieni, asta a însemnat ore în trafic, blocaţi în tramvaie şi autobuze. Tot ce au putut face a fost sã filmeze cu telefoanele mobile şi sã aştepte echipele de intervenţie.

Situaţia este la fel de gravã şi în gãri. Sunt întârzieri de pânã la o orã, iar un amator a filmat chiar cum apa scoate din circuit o locomotivã electricã. 

Cea mai afectată este zona dintre dealul Capitoliului şi Tibru. Martorii vorbesc despre un adevărat lac urban.

 






×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close