Antena 3 CNN Externe Stare de urgență în capitala Canadei, în urma protestelor transportatorilor.

Stare de urgență în capitala Canadei, în urma protestelor transportatorilor.

Capitala Canadei a ajuns sub asediul protestatarilor. Oamenii au ieşit în stradă să ceară ridicarea restricţiilor de pandemie. Cei mai vocali sunt camionagiii, care au blocat mai multe oraşe din ţară.

Stare de urgență în capitala Canadei, în urma protestelor transportatorilor.
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    08 Feb 2022   •   11:13

Protestele au început ca o mişcare împotriva certificatului COVID de trecere a frontierei pentru transportatori, dar s-a transformat într-o serie de manifestaţii împotriva măsurilor sanitare impuse de guvernul condus de Justin Trudeau.

Protestul a scăpat de sub control, a anunţat primarul capitalei canadiene.

Jim Watson sustine însă că problema trebuie abordată cu tact: ” Când încerci să opreşti un foc, nu pui benzină peste el. Nu vrem să asistăm la evenimente şi pierderi de vieţi precum în cazul Capitoliului din Washington, în urmă cu un an”.

Convoiul Libertatii, cum a fost denumita manifestația, a dus la creșterea timpilor de așteptare la granițele țării.

În Europa situaţia pare că se linişteşte. Tot mai multe ţări adoptă soluţia relaxării măsurilor restrictive, în ciuda numărului crescut de îmbolnăviri cu varianta Omicron. Grecia le permite deja turiştilor europeni vaccinaţi să intre în ţară fără a mai efectua un test. Iar Portugalia renunţă la obligativitatea prezentării unui test negativ dacă străinii sunt vaccinaţi sau au certificat european.

Şi Israelul a renunţat să mai ceară populaţiei să prezinte documente care să dovedească statutul privind vaccinarea, în ciuda înregistrării unui număr record de pacienţi grav bolnavi suferind de COVID-19.

Acum oamenii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală arătând "paşaportul verde" doar când participă la evenimente de amploare, cum este cazul nunţilor.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close