Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă sanitară. Numărul de cazuri de febră dengue a crescut alarmant

Stare de urgenţă sanitară. Numărul de cazuri de febră dengue a crescut alarmant

A fost declarată stare de urgență sanitară! În ultimele zile s-a înregistrat o creștere masivă a numărului de cazuri de febră dengue.

Stare de urgenţă sanitară. Numărul de cazuri de febră dengue a crescut alarmant
Sursa foto: Getty I Dalibor Despotovic
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   17:53

Autoritățile din Peru au declarat stare de urgență sanitară din cauza unui virus. Este vorba despre Febra Dengue care a apărut în mai multe regiuni. Măsura vizează cea mai mare parte a țării.

Autoritățile din Peru au declarat o urgență sanitară în cea mai mare parte a țării, deoarece un val de căldură și ploile abundente au dus la o creștere a cazurilor de febră dengue. 20 din 25 de regiuni ale țării sunt vizate de măsură.

Numărul deceselor din națiunea sud-americană din cauza virusului a crescut la 32 în acest an, a declarat ministrul Sănătății Cesar Vasquez, potrivit Reuters.

Numărul total de cazuri a crescut la 31.300 în primele opt săptămâni ale anului, a spus Vasquez, în creștere de la 24.981 în primele șapte săptămâni.

Simptome Febra Dengue

Dengue, transmisă în mare măsură prin mușcăturile țânțarilor infectați, provoacă simptome precum febră, greață, vărsături, oboseală și dureri corporale.

Majoritatea cazurilor observate până acum în Peru au fost în nordul țării, unde spitalele sunt copleșite.

Anul trecut, 428 de persoane au murit din cauza dengue în Peru, iar 269.216 au fost infectate, potrivit datelor oficiale.

Febra dengue va deveni o problemă majoră în Europa și SUA în următorii zece ani din cauza încălzirii globale, avertizează OMS.
 

×
Subiecte în articol: febra Dengue Peru urgenţă sanitară
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close