Starea de sănătate a fostului preşedinte american George H. W. Bush s-a ameliorat

de G.S.    |    29 Dec 2012   •   10:12
Starea de sănătate a fostului preşedinte american George H. W. Bush s-a ameliorat Foto: inquisitr.com

Starea de sănătate a fostului preşedinte american George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, s-a ameliorat, după ce a petrecut peste o lună într-un spital din Houston (Texas, sud), unde rămâne în continuare sub subraveghere, într-o unitate pentru îngrijiri intensive, relatează AFP.
   
"Preşedintele Bush rămâne sub îngrijiri intensive la un spital metodist, starea sa de sănătate continuând să se amelioreze. Preşedintele este vioi şi, ca de obicei, se află într-o dispoziţie bună. El chiar a cântat împreună cu medici şi infirmiere", a declarat, citat într-un comunicat, Jim McGrath, purtătorul de cuvânt al familiei Bush.
   
Jim McGrath a anunţat miercuri o deteriorare a stării de sănătate a lui Bush, în urma "unei serii de complicaţii care l-au adus într-o unitate de îngrijiri intensive" din cauza unei "febre insistente".
   
Ca şi medicii, familia Bush rămâne "prudent optimistă cu privire la eficienţa tratamentelor" administrate fostului preşedinte.
   
George Herbert Walker Bush a fost spitalizat iniţial pentru o bronşită, la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost reinternat la 23 noiembrie, în urma unor complicaţii.
   
Medicii şi-au exprimat speranţa să îl poată externa de Crăciun. Dar l-a petrecut în spital, împreună cu soţia, Barbara, unul dintre fii, Neil, şi un nepot, Pierce.
   
Purtătorul de cuvânt nu a spus nimic despre Anul Nou.
   
După ce a fost vicepreşedinte al lui Ronald Reagan, George H.W. Bush a fost locatarul Casei Albe în perioada 1989-1993. În cursul unicului său mandat, el a declanşat Primul Război din Golf împotriva Irakului, trimiţând trupe americane să respingă din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.
   
Unul dintre fiii săi, George W. Bush, a exercitat două mandate de preşedinte al Statelor Unite şi a invadat Irakul pentru a răsturna de la putere regimul lui Hussein, acuzat în mod eronat că ar fi deţinut arme de distrugere în masă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close