Antena 3 CNN Externe Starea de sănătate a lui Hugo Chavez se complică. Preşedintele venezuelean are o infecţie pulmonară gravă

Starea de sănătate a lui Hugo Chavez se complică. Preşedintele venezuelean are o infecţie pulmonară gravă

Starea de sănătate a lui Hugo Chavez se complică. Preşedintele venezuelean are o infecţie pulmonară gravă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    04 Ian 2013   •   08:23

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a suferit complicaţii, în urma unei infecţii pulmonare grave, apărute după a patra intervenţie chirugicală de extirpare a cancerului, realizată la Havana, a anunţat joi seară guvernul de la Caracas.

"După operaţia delicată de la 11 decembrie, comandantul Chavez a suferit complicaţii ca urmare a unei infecţii pulmonare grave. Infecţia a provocat o insuficienţă respiratorie ce a implicat monitorizarea strictă a tratamentului" la care este supus, potrivit unui comunicat citit de ministrul informaţiilor, Ernesto Villegas, informează AFP.

Şeful statului venezuelean Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, este internat de trei săptămâni într-un spital din Cuba şi se reface cu greu după a patra operaţie de cancer.
   
Înainte să plece spre Cuba, Chavez a desemnat un succesor politic, pentru prima dată de când se confruntă cu probleme de sănătate, şi anume pe vicepreşedintele Nicolas Maduro, totodată ministru de Externe.
   
Înainte să fie operat din nou, la Havana, şeful statului venezuelean, un fost locotenent-colonel care a condus o tentativă de lovitură de stat, a atras atenţia armatei asupra unor eventuale tentative de destabilizare, cerându-i să îşi "consolideze unitatea" şi "să nu cedeze unor comploturi".
   
Preşedintele, reales în octombrie pentru un nou mandat de şase ani, ar urma să depună jurământul în Parlament la 10 ianuarie, însă atât susţinătorii săi, cât şi opoziţia, au admis că această dată ar putea să fie eventual amânată, în caz de necesitate.






×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela Havana
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close