Antena 3 CNN Externe The Independent: Stat Islamic a revendicat atentatele din Paris. "Sunt un miracol"

The Independent: Stat Islamic a revendicat atentatele din Paris. "Sunt un miracol"

The Independent: Stat Islamic a revendicat atentatele din Paris. "Sunt un miracol"
14 Noi 2015   •   12:07

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morţi, calificându-le "un miracol", informează publicaţia britanică The Independent.


"Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant), revendicând atacurile teroriste de la Paris.

Atacurile de la Paris au fost comise de "barbari" din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat sâmbătă preşedintele Francois Hollande, catalogând atentatele drept "un act de război".

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Publicaţia italiană Corierre della Sera şi postul Euronews spun că gruparea Statul Islamic ar fi revendicat atacurile de la Paris. Martori de la sala de concerte - acolo unde sunt şi cele mai multe victime - susţin că atacatorii ar fi strigat "Asta e pentru Siria" şi "Allah Akhbar". Franţa este implicată în războiul din Siria. Stat Islamic şi Al-Qaida au ameninţat de mai multe ori Franţa, dar şi Statele Unite şi Marea Britanie.

În plus, Franţa participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Nici Al-Qaida nu trebuie eliminată dintre suspecţi. Organizaţia teroristă este în concurenţă cu Statul Islamic pentru afirmarea capacităţilor de a comite atentate.


×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris Stat Islamic
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close