Antena 3 Externe Statul Islamic susţine că obiectivele bombardate de Franţa fuseseră abandonate. "Nu există victime"

Statul Islamic susţine că obiectivele bombardate de Franţa fuseseră abandonate. "Nu există victime"

de S.T.    |    16 Noi 2015   •   09:55
Statul Islamic susţine că obiectivele bombardate de Franţa fuseseră abandonate. "Nu există victime"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Aripa mediatică a grupării teroriste Stat Islamic susţine că obiectivele bombardate duminică de avioane franceze în oraşul sirian Raqqa, fieful organizaţiei jihadiste, au fost abandonate înainte de raiduri şi nu s-au înregistrat victime, relatează CNN.
   
Franţa a intensificat raidurile aeriene împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, efectuând duminică raiduri aeriene asupra oraşului sirian Raqqa, fieful organizaţiei fundamentaliste sunnite şi capitala califatului său autoproclamat.
   
Potrivit Ministerului francez al Apărării, aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Raqqa, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă, un centru de recrutare, un depozit de muniţie şi o tabără teroristă de antrenament.
   
Aripa mediativă a grupării SI, Amaaq, a afirmat însă că obiectivele distruse de aviaţia franceză fuseseră abandonate anterior şi că nicio persoană nu a fost ucisă în aceste raiduri.
   
Organizaţia de activişti Raqqa Este Masacrată în Tăcere a spus de asemenea că oraşul părea să fie pregătit de un atac încă înaintea raidurilor franceze. Luptătorii grupării SI se aşteptau la bombardamente în urma atentatelor de vineri seara de la Paris, revendicate de organizaţia jihadistă, şi au evacuat principalele obiective, inclusiv sediul lor general, a declarat un activist.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close