Antena 3 CNN Externe Statele arabe interzic copiilor şi bătrânilor să mai participe la pelerinajul din Arabia Saudită

Statele arabe interzic copiilor şi bătrânilor să mai participe la pelerinajul din Arabia Saudită

Statele arabe interzic copiilor şi bătrânilor să mai participe la pelerinajul din Arabia Saudită
Sursa foto: pelerinaj hajj
24 Iul 2009   •   08:16

Ministerele sănătăţii din statele arabe au interzis copiilor, celor în vârstă şi cei bolnavi cronici să mai participe la pelerinajul anual musulman din Arabia Saudită în acest an, de teamă că masa de oameni ar putea răspândi virusul gripei porcine.
În cadrul unei întâlniri la Cairo, miniştrii nu au luat totuşi decizia de a anula ?hajj? în acest an ? o datorie pentru toţi musulmanii de îndeplinit în timpul vieţii. Ritualul atrage trei milioane de persoane în fiecare an în oraşele sfinte Mecca şi Medina.
Interdicţia, care se aplică adulţilor peste 65 de ani şi copiilor sub 12 ani, ar putea afecta numeroşi musulmani deoarece mulţi fac economii o viaţă întreagă pentru a face călătoria.
Miniştrii speră că excluzând pe cei mai vulnerabili la gripa porcină se va reduce posibilitatea unei epidemii în timpul hajj, care are loc la sfârşitul lunii noiembrie, sezon de vârf pentru gripă.
Ministrul saudit al sănătăţii a salutat decizia, dar unii clerici apreciau că avertismentul privind expunerea la gripă este exagerat şi se opun unei interdicţii.
Cu toate acestea, riscul rămâne. O egipteancă de 28 de ani a murit de gripă porcină săptămâna trecută după ce a revenit din pelerinaj la Mecca ? primul astfel de deces în Orientul Miijlociu.
Un număr limitat de pelerini din fiecare ţară are dreptul de a participa la hajj în fiecare an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina Orientul Mijlociu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close