Antena 3 CNN Externe Statele emergente acuză SUA că sabotează combaterea încălzirii globale

Statele emergente acuză SUA că sabotează combaterea încălzirii globale

Statele emergente acuză SUA că sabotează combaterea încălzirii globale
Sursa foto: incalzire globala
06 Oct 2009   •   16:01

China conduce curentul mondial de acuzaţii că statele bogate sabotează tratatele privind clima. O declaraţie furioasă a 131 de state aflat la discuţiile despre mediu la Bangkok pretinde că ţările bogate resping responsabilităţile istorice.
SUA şi alte state dezvoltate încearcă să "saboteze fundamental" protocolul de la Kyoto şi toate negocierile internaţionale din următoarea perioadă, potrivit unor declaraţii coordonate ale Chinei şi 130 de state în curs de dezvoltare aflate la Bangkok pentru discuţii ONU despre mediu.
180 de state au demarat discuţii de o săptămână, dar statele în curs de dezvoltare şi-au exprimat frustrarea despre ritmul lent al negocierilor pentru un tratat privind climatul global, care ar urma să fie semnat la Copenhaga în două luni.
Ambasadorul chinez Yu Qingtai acuză ?efortul concentrat de a sabota fundamental protocolul de la Kyoto.

Yu a fost susţinut de Lumumba Di-Aping, preşedintele sudanez al G77, cea mai mare organizaţie interguvernamentală a ONU, ce reprezintă 130 de state la discuşţii .
?Este clar acum că ţările bogate doresc un acord în afara acordului Kyoto . Se va baza pe o respingere totală a responsabilităţii lor istorice. Este o dezvoltare alarmantă.Intenţia clară a statelor dezvoltate este să ucidă protocolul" .
Declaraţiile vin după ce consilierul energetic al lui Obama,Carol Browner, declara că nu crede că Senatul SUA va vota actul privind încălzirea globală înainte de discuţiile de la Copenhaga. Aceasta va limita locul de manevră al lui Obama la summit.

G77 plus China este revoltat că statele bogate par să caute un nou acord ce va forţa statele emergente să reducă emisiile, iar cele bogate nu vor face mai nimic.


Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close