Antena 3 CNN Externe Statele Unite, acuzate că au UCIS sute de civili

Statele Unite, acuzate că au UCIS sute de civili

Statele Unite, acuzate că au UCIS sute de civili
de M.C.    |    18 Oct 2013   •   12:37

O investigaţie a Naţiunilor Unite arată că dronele americane au ucis cel puţin 400 de civili în Pakistan, mult mai mulţi decât arată cifrele oficiale.

Ben Emmerson, raportor oficial al Naţiunilor Unite, acuză Statele Unite că au încărcat normele internaţionale şi au folosit forţă letală în afara zonelor de conflict, scrie The Telegraph.
 
Americanii au susţinut că numărul victimelor colaterale ar putea fi numărate pe degete. În raport, Emmerson a citat surse guvernamentale pakistaneze, care arată că în ultimii 10 ani au fost ucise 2200 de persoane în atacuri ale dronelor, dintre care cel puţin 400 de civili. În ultimele 18 luni s-au înregistrat 31 de victime în rândul civililor din Pakistan, iar în Yemen sunt între 12 şi 58 de civili ucişi în acelaşi interval de timp. 
 
Atacurile dronelor au stârnit un val de revoltă în Pakistan, care acuză faptul că îi este încălcată suveranitatea. Însă, există dovezi că politicieni şi ofiţeri din armată au dat "undă verde", în secret, pentru astfel de operaţiuni. 
 
Susţinătorii atacurilor spun că dronele de tip Reaper şi Predator sunt responsabile pentru decimarea conducătorilor din Al-Qaida şi a altor organizaţii teroriste din Pakistan.

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close