Antena 3 CNN Externe Statele Unite şi-au redeschis Ambasada la Kiev

Statele Unite şi-au redeschis Ambasada la Kiev

Statele Unite şi-au redeschis, miercuri, Ambasada la Kiev, care era închisă de la jumătatea lunii februarie, în contextul invaziei militare ruse, anunţă secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Statele Unite şi-au redeschis Ambasada la Kiev
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    18 Mai 2022   •   21:38

"Astăzi, reluăm oficial operaţiunile la Ambasada SUA din Kiev. Poporul ucrainean, prin ajutorul nostru în materie de securitate, a apărat patria în faţa invaziei iresponsabile a Rusiei şi, în acest context, drapelul SUA flutură din nou la sediul Ambasadei", a afirmat Antony Blinken, citat de cotidianul Le Figaro.

Mai întâi un număr mic de diplomați se vor întoarce la Kiev pentru a finaliza misiunea. Steagul SUA a fost ridicat deasupra ambasadei. 

Daniel Langenkamp, ​​purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice a remarcat că operațiunile consulare nu se pot relua imediat, iar recomandarea Departamentului de Stat de a interzice călătoriile în Ucraina rămâne în vigoare.

În ultimele săptămâni, numeroase ţări occidentale şi-au redeschis ambasadele la Kiev, în contextul în care operaţiunile militare ruse se concentrează în estul şi sudul Ucrainei, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: SUA Kiev ambasada Ucraina Rusia razboi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close