Antena 3 CNN Externe Există ameninţări specifice ale Iranului la adresa Arabiei Saudite, afirmă SUA 

Există ameninţări specifice ale Iranului la adresa Arabiei Saudite, afirmă SUA 

Preşedinţia de la Washington a comunicat astăzi că Statele Unite sunt preocupate de ameninţări ale Iranului la adresa Arabiei Saudite şi nu vor ezita să riposteze dacă va fi necesar.

Există ameninţări specifice ale Iranului la adresa Arabiei Saudite, afirmă SUA 
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   22:55

"Suntem preocupaţi de situaţia ameninţărilor şi menţinem contactele constante, pe canale militare şi ale serviciilor de informaţii, cu saudiţii. Nu vom ezita să acţionăm pentru apărarea intereselor noastre şi ale partenerilor din regiune", a declarat un oficial din cadrul Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, conform agenţiei Reuters.

Declaraţiile intervin după ce surse citate de publicaţia The Wall Street Journal au afirmat că Arabia Saudită le-a prezentat Statelor Unite informaţii despre un presupus atac iminent al Iranului.

Amintim că un oficial de la Teheran afirma recent că Iranul ar trebui să normalizeze relaţiile cu Arabia Saudită. "Suntem vecini cu Arabia Saudită şi trebuie să coexistăm. Ambasadele celor două ţări trebuie redeschise, pentru a ne rezolva problemele într-un mod mai bun", a declarat pe 19 octombrie Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Iranul se pregătește să trimită în Rusia încă 1.000 de rachete și drone, arată surse occidentale

În Iran au avut loc în ultimele săptămâni proteste violente izbucnite după moartea unei tinere în custodia poliţiei. Teheranul susţine că protestele sunt organizate de servicii secrete străine. Statele Unite acuză Iranul că a oferit Rusiei drone militare, folosite de armata rusă în Ucraina. Iranul neagă acuzaţiile.

Pe de altă parte, în ultimele săptămâni, Administraţia Joseph Biden a avut tensiuni şi cu Arabia Saudită, după decizia grupului OPEC+ de a reduce volumul producţiei de petrol.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close