Antena 3 CNN Externe Statele Unite pregătesc avionul Ancillary, un aparat electric fără pilot care va schimba fața războiului modern

Statele Unite pregătesc avionul Ancillary, un aparat electric fără pilot care va schimba fața războiului modern

Departamentul Apărării din SUA dezvoltă un avion fără pilot, cu decolare verticală, care va putea folosi platformele de zbor ale navelor Marinei americane și va putea fi manevrat în condiții meteo nefavorabile.

Statele Unite pregătesc avionul Ancillary, un aparat electric fără pilot care va schimba fața războiului modern
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2022   •   20:24

Este vorba despre o aeronavă ușoară propulsată cu energie electrică, aptă să aterizeze în și să decoleze din locații austere în timp ce transportă încărcături utile pe distanțe lungi.

Denumit Ancillary, acest aparat este dezvoltat de DARPA, Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată a Departamentului Apărării din SUA.

Steve Komadina, managerul de program DARPA, a precizat că Ancillary va reuni ultimele noutăți din teoria controlului avansat, modelarea aerodinamică și sistemele avansate de propulsie pentru a soluționa o combinație de obiective provocatoare.

"Abilitatea combatanților de a desfășura și de a recupera astfel de sisteme în condiții dificile, fără a se baza pe infrastructură, ar reduce personalul, costurile și vulnerabilitatea în timpul operațiunilor sensibile", a indicat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform publicației Janes, Ancillary va avea o greutate între aproximativ 113 kg și 150 kg.

Pe lângă capacitatea de lansare și recuperare fără infrastructură, alte obiective de proiectare includ rezistența și raza de acțiune extinse, un raport mare între sarcina utilă și greutate la scară tactică, comenzi de zbor robuste și sisteme de navigație relativă.

Greutatea redusă și factorul de formă mic al avionului Ancillary urmează să permită stocarea și operarea mai multor aeronave de pe o singură navă, permițând crearea unei capacități tactice de rețea de senzori multi-inteligenți dincolo de orizonul vizual, notează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Ancillary SUA Steve Komadina
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close