Antena 3 CNN Externe Statele Unite au interceptat două bombardiere rusești

Statele Unite au interceptat două bombardiere rusești

Statele Unite au interceptat două bombardiere rusești
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Apr 2017   •   07:44

Avioanele de vânătoare ale SUA au interceptat luni noaptea, aproape de Alaska, două bombardiere ruseşti capabile să transporte arme nucleare, au confirmat ieri surse din Pentagon pentru media americană. 

Cele două bombardiere, din clasa TU-95 "Bear", au ajuns să se apropie la circa 160 de kilometri de insula Kodiak, însă nu au violat spaţiul aerian al SUA. 

Surse militare au coborât tensiunea incidentului descriindu-l, în declaraţii pentru CNN, ca "nimic ieşit din comun" şi "nimic diferit faţă de ce am văzut în trecut cu privire la aviaţia rusă de lungă distanţă". 

Congresmanul republican Adam Kinzinger a reacţionat la incident afirmând că este un gest prin care Moscova "încearcă să-şi arate colţii". 

"A fost o demonstraţie de forţă a ruşilor pentru a ne arăta că ei sunt încă aici", a declarat Kinzinger. 

Incidentul coincide cu o escaladare a tensiunii între SUA şi Rusia, în special legat de războiul civil din Siria, după ce preşedintele Donald Trump a ordonat bombardarea la începutul lunii a unei baze aeriene siriene ca represalii pentru un atac chimic atribuit de Washington regimului lui Bashar Al-Assad. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA Rusia avioane Alaska
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close