Antena 3 CNN Externe Statele Unite au intrat în recesiune în luna februarie

Statele Unite au intrat în recesiune în luna februarie

Statele Unite au intrat în recesiune în luna februarie, după o expansiune economică iniţiată în 2009, anunţă Oficiul Naţional pentru Cercetări Economice (National Bureau of Economic Research, NBER).

Statele Unite au intrat în recesiune în luna februarie
Sursa foto: Pixabay
08 Iun 2020   •   23:14

"Vârful activităţii economice lunare s-a produs în economia SUA în februarie 2020. Acest apogeu marchează finalul expansiunii care a început în iunie 2009 şi începutul recesiunii. Expansiunea economică a durat 128 de luni", a comunicat Oficiul Naţional pentru Cercetări Economice, conform cotidianului Le Figaro.

"Magnitudinea fără precedent a declinului locurilor de muncă şi producţiei, precum şi amploarea asupra economiei asigură definirea acestui episod drept recesiune, chiar dacă va avea o durată mai scurtă decât alte scăderi economice", argumentează NBER, potrivit site-ului Axios.com.

Pandemia de coronavirus a început să afecteze economia Statelor Unite încă din luna februarie, iar efectele au fost resimţite puternic în martie, în contextul impunerii restricţiilor care au afectat activităţile economice.

Rata şomajului a atins nivelul de 14,7% în aprilie, când au fost formulate 45 de milioane de solicitări pentru indemnizaţii. Potrivit unor experţi citaţi de Marketwatch.com, în trimestrul al II-lea din 2020 scăderea PIB-ului Statelor Unite ar putea fi de 40%, după o reducere de 4,8% în primul trimestru.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: SUA recesiune
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close