Antena 3 CNN Externe Statele Unite au mobilizat încă o navă în Marea Mediterană. Nava poate transporta patru elicoptere şi este dotată pentru operaţiunile de debarcare

Statele Unite au mobilizat încă o navă în Marea Mediterană. Nava poate transporta patru elicoptere şi este dotată pentru operaţiunile de debarcare

Statele Unite au mobilizat încă o navă în Marea Mediterană. Nava poate transporta patru elicoptere şi este dotată pentru operaţiunile de debarcare
Sursa foto: Foto: www.captainsjournal.com
01 Sep 2013   •   21:00

Statele Unite au mobilizat în estul Mediteranei o navă de transport de tip amfibie. Nava USS San Antonio este capabilă să transporte câteva elicoptere şi sute de puşcaşi marini. Americanii au mai poziţionat în Mediterana şi cinci distrugătoare în vederea unei eventuale acţiuni militare împotriva Siriei, relatează AFP.

USS San Antonio "se află în estul Mediteranei", a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un oficial în domeniul Apărării. Oficialul a mai sous că nava "nu a primit vreo misiune specifică".

Spre deosebire de distrugătoarele aflate deja la faţa locului, USS San Antonio nu este dotată cu rachete de croazieră de tip Tomahawk şi nu este echipată pentru a se autoapăra.

Nava poate, în schimb, să transporte până la patru elicoptere şi este dotată în vederea efectuării unor operaţiuni de debarcare, un scenariu exclus de preşedintele Barack Obama, care a oferit asigurări că nicio acţiune militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad nu va implica trupe terestre.

Cele cinci distrugătoare - USS Stout, USS Mahan, USS Ramage, USS Barry şi USS Gravely - navigează în apropiere de coastele siriene, pregătite să lanseze rachete Tomahawk în cazul în care preşedintele dă acest ordin.




 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Siria atac siria Barack Obama
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close