Antena 3 CNN Externe Statele Unite au pierdut contactul cu 50 de rachete nucleare pentru 45 de minute

Statele Unite au pierdut contactul cu 50 de rachete nucleare pentru 45 de minute

Statele Unite au pierdut contactul cu 50 de rachete nucleare pentru 45 de minute
Sursa foto: Mediafax / AFP
27 Oct 2010   •   14:17

Statele Unite au avut probleme serioase, sâmbătă, cu 50 de rachete nucleare. Potrivit unor oficiali din domeniul Apărării, citaţi de Wall Street Journal, rachetele nu au putut fi lansate timp de 45 de minute, echipe militare fiind trimise pentru a afla care este cauza incidentului.

Şi preşedintele Barack Obama a fost informat despre incident, o dovadă în plus a seriozităţii acestui incident. Potrivit unui oficial din domeniul Apărării, o pană de curent a condus la întreruperea comunicaţiilor între centrul de Control şi rachetele de la baza aeriană F. E. Warren, din Wyoming.

Însă, oficialii din Apărare susţin că "nu a existat nicio ameninţare pentru public", iar rachetele au fost supravegheate tot timpul de forţele aeriene. Nu se cunoaşte cauza penei de curent însă se presupune că nu a fost un act deliberat.

Statutul escadrilei care deservea rachetele balistice era “LF Down”, potrivit revistei Atlantic, citată de Mediafax. Asta înseamnă că cei care se aflau în buncărul rachetelor nu puteau comunica cu acestea.

×
Subiecte în articol: rachete nucleare rachete balistice
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close