Antena 3 CNN Externe Statele Unite au ucis 50.000 de combatanți ai Statului Islamic

Statele Unite au ucis 50.000 de combatanți ai Statului Islamic

Statele Unite au ucis 50.000 de combatanți ai Statului Islamic
08 Dec 2016   •   22:44

Armata americana a ucis circa 50.000 de militanti ai organizatiei teroriste Statul Islamic de cand SUA au inceput sa se lupte cu gruparea, in urma cu doi ani, a declarat joi un oficial militar de la Pentagon, potrivit Ziare.com.

Potrivit oficialului, citat de Reuters sub protectia anonimatului, estimarea este una "destul de exigenta", numarul militantilor ucisi putand fi sensibil mai mare.

Acest numar arata ca Statele Unite sunt eficiente in combaterea ISIL prin raiduri aeriene si desfasurari limitate de trupe pentru sustinerea fortelor locale.

Obama ii va preda puterea, pe 20 ianuarie, republicanului Donald Trump, care a criticat in termeni duri abordarea actualei administratii in lupta impotriva terorismului. Trump i-a numit pe Barack Obama si Hillary Clinton "cofondatorii" organizatiei teroriste si i-a acuzat pentru dezvoltarea initiala a Statului Islamic.

In aceasta saptamana, presedintele-ales Donald Trump a prezentat politica sa militara care, potrivit lui, va permite evitarea interventiei in conflictele din strainatate si se va concentra pe infrangerea militantilor din Statul Islamic.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close