Antena 3 CNN Externe Statele Unite consideră că Kim Jong-un a comandat uciderea fratelui său

Statele Unite consideră că Kim Jong-un a comandat uciderea fratelui său

Statele Unite consideră că Kim Jong-un a comandat uciderea fratelui său
Sursa foto: Foto: Agerpres / Xinhua
14 Feb 2017   •   20:06

Guvernul SUA consideră că agenţi nord-coreeni l-au ucis pe fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un în Malaezia, a declarat marţi o sursă guvernamentală americană, relatează Reuters.

Autorităţile americane nu au stabilit încă exact cum a fost ucis Kim Jong Nam, potrivit sursei, care nu a oferit o dovadă fermă în sprijinul concluziei guvernului.

O sursă guvernamentală sud-coreeană a declarat că Kim Jong Nam a fost ucis în Malaezia, iar un oficial al poliţiei malaeziene a spus că motivul morţii sale nu se cunoaşte încă.

Postul de televiziune TV Chosun, citând mai multe surse guvernamentale sud-coreene, a relatat că fratele lui Kim Jong-un a fost atacat 'cu ace otrăvite', pe aeroportul din Kuala Lumpur, de două femei despre care se crede că sunt agenţi nord-coreeni şi care au reuşit să fugă de la locul faptei.

Potrivit Yonhap şi EFE, Kim Jong Nam este fiul cel mai mare al defunctului lider nord-coreean Kim Jong-il şi a emigrat în China în 1995, trăind de atunci în China şi în Macao.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kim Jong Un frate Coreea de Nord guvern regim
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close