Antena 3 CNN Externe Statele Unite iau măsuri! Cum vor descuraja amenințările Coreei de Nord

Statele Unite iau măsuri! Cum vor descuraja amenințările Coreei de Nord

Statele Unite iau măsuri! Cum vor descuraja amenințările Coreei de Nord
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Sep 2017   •   08:38

Statele Unite vor trimite mai multe unităţi strategice de apărare în Peninsula Coreeană, drept măsură de descurajare şi ca răspuns la acţiunile "autodistructive" ale Coreei de Nord, a anunţat marţi amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Oceanul Pacific, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

„Vom continua să desfăşurăm transportoare de luptă, nave AEGIS, forţele submarine cele mai performante din lume şi avioane avansate precum F-35, P-8 şi MH-60R, pentru a fi pregătiţi să răspundem decisiv atunci când este nevoie. Astăzi, platformele noastre au o acoperire mai largă, sunt mai interconectate şi posedă o letalitate mai mare ca niciodată. Lăsăm adversarii noştri potenţiali să ia o pauză şi să remarce că singura forţă navală mai puternică decât Flota SUA din Pacific este întreaga Marină a Statelor Unite", a spus Scott Swift.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: masuri Coreea de Nord amenintari aparare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close