Antena 3 CNN Externe Statele Unite îi cer oficial preşedintelui Bashar al-Assad să demisioneze

Statele Unite îi cer oficial preşedintelui Bashar al-Assad să demisioneze

Statele Unite îi cer oficial preşedintelui Bashar al-Assad să demisioneze
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    18 Aug 2011   •   17:05

Preşedintele Barack Obama a declarat că este timpul ca al-Assad să renunţe la putere, şi a anunţat că Statele Unite vor impune sancţiuni mult mai dure pentru a determina regimul sirian să renunţe la violenţe, scrie Reuters.

"Viitorul Siriei trebuie să fie decis de poporul ei, dar preşedintele Bashar al-Assad se opune (...) invitaţiile sale la dialog şi promisiunile de reformă s-au dovedit a fi doar de suprafaţă în timp ce şi-a închis, torturat şi masacrat propriul popor", a declarat Obama.

Potrivit unui bilanţ realizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului, de la declanşarea mişcării de contestare, la 15 martie, violenţele s-au soldat cu peste 1.900 de morţi, dintre care mai mult de 1.500 sunt civili.

Secretarul de stat Hillary Clinton a susţinut un discurs prin care anunţă intenţia Statelor Unite de a creşte presiunea pusă pe preşedintele Bashar al-Assad pentru a demisiona.

Secretarul de stat a declarat că Statele Unite au luat măsuri pentru a izola regimul sirian şi vor impune sancţiuni financiare dure împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.

Ordinul dat de Barack Obama îngheaţă toate bunurile de origine siriană care se află sub jurisdicţie americană şi interzice cetăţenilor americani să facă orice tranzacţie care implică parteneri din Siria. De asemenea, sunt interzise investiţiile companiilor americane în Siria.

Importul de petrol sau produse petroliere din Siria este sistat în Statele Unite, în speranţa că aceste măsuri vor incapacita regimul lui al-Assad să îşi continue campania de violenţă împotriva poporului.

Hillary Clinton a menţionat că Statele Unite vor încerca să minimalizeze efectele negative pe care le vor avea aceste măsuri de izolare economică a Siriei.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close