x close

Statele Unite își vor evacua cetățenii americani din orașul Wuhan din cauza coronavirusului

25 Ian 2020   •   16:23
Statele Unite își vor evacua cetățenii americani din orașul Wuhan din cauza coronavirusului  Foto: Pexels

Statele Unite au planificat un zbor pentru a prelua duminică toți cetățenii și diplomații americani prezenți în orașul Wuhan din China, centrul epidemiei provocate de coronavirus. 

În avionul trimis de SUA vor avea loc aproximativ 230 de persoane, atât diplomați de la consulatul SUA, cât și cetățeni americani și familiile lor, potrivit Reuters

Ministerul de Externe chinez și alte agenții guvernamentale au dat aprobarea Washingtonului pentru a efectua operațiunea, după ce au avut loc mai multe negocieri în ultimele zile. Mai mult, SUA are de gând să-și închidă temporar consulatul din Wuhan

De asemenea, și Franța vrea să ia măsuri similare în privința cetățenilor fracezi prezenți în orașul Wuhan, conform ziarului Shouth China Morning Post. 

La rândul său, Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetăţenilor ruşi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing. Agenţia citată de Reuters adaugă că, potrivit ataşatului de presă al misiunii diplomatice, niciun cetăţean rus nu a contractat coronavirusul. 

Citeşte mai multe despre:

Statele Unite China Wuhan Franta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati